Foto galerija
Video galerija
Simboli
Himna
E-mail

H53
Pust v Cerknici
Kraški pust
Striček

       >>Novice

9. dobrodelno stojnico »NAJ NA BOŽIČ NIHČE NE ČUTI POMANJKANJA«.
Božiček s pomočniki vas prisrčno vabi. Stojnica bo na tržnici v Tolminu in sicer 24.12.2018 od 09,00 – 13,00 ure. Dobilo se bo kaj za naše želodčke (hrana+pijača), pa tudi za naša ušesa bo kaj, in še kaj se bo našlo, saj bo vendar tu Božiček. Vabljeni tudi otroci. Kot že nekaj let bo tudi letos igrala skupina Frika.

REDNI LETNI OBČNI ZBOR DRUŠTVA 09.12.2018
Po dveh nesklepčnih IOZ, smo bili tokrat sklepčni. Pregledali smo delovanje društva tekom leta in ugotovili, da smo kljub določenim težavam vse zastavljene naloge izpeljali. Izvolili smo novo vodstvo – UO ter mu zaželeli aktivno in uspešno delo in izvedbo vseh zadanih nalog. Vzdušje je bilo ponovno prijetno in veselo. Ob koncu leta pa nismo pozabiti še na dva člana-jubilanta in jima podarili sliko z naših nastopov.

PRAZNOVANJE OKROGLE OBLETNICE ČANIC IRME BRATUŽ IN ROZALIJE LIPUŠČEK – SREDA, 21.11.2018
Kot vsako leto, je tudi letos nekaj članov/ic dopolnilo okroglo obletnico. Na skupno praznovanje sta člane povabili Irma in Rozi. Zbrali smo se v velikem številu in se z njima poveselili. Želimo jima veliko zdravja in lepih trenutkov v družbi TPM.

NEDELJA, 07.07.2018 – KULTURNI VIKEND, VOLČE
Turistično društvo Volče vsako leto priredi v začetku julija kulturni vikend. Tokrat so se odločili, da dajo prednost domačim skupinam, da se predstavijo v začetku sobotnega večera. Povabili so k sodelovanju tudi našo skupino Frika, katera se je odlično predstavila.

SOBOTA, 09.06.2018 – NOČ NA JEZERU
Tudi letos smo bili povabljeni k sodelovanju na prireditvi Noč na jezeru na Mostu na Soči. Vabilu smo se, kot vedno tudi tokrat z veseljem odzvali. 

Žal izredni občni zbor ni bil sklepčen.

VABILO NA IZREDNI OBČNI ZBOR
Vabimo vas na izredni občni zbor, ki bo v soboto, 2.6.2018 ob 11h v prostorih društva - Pod Klancem 1 v Tolminu.
Vabilo ...

SREDA, 14.02.2018 – POGREB PUSTA
Navadno se vsaka lepa stvar tudi enkrat konča in tako je tudi s PUSTOM, žal ni zdržal več vseh naporov. Že ob 07:00 smo mu pripravili žaro pred blagovnico, kjer je bil vse do pogreba do 16: 30 ure. Stalno je bilo nekaj članov pri njem čez dan, ob 16:00 uri pa so se zbrali še drugi člani. Nekaj pa jih je tudi omagalo. Pogrebni ceremonial se je pričel ob 16:20 uri in nato smo odšli za pogrebom do mostu čez reko Tolminko, kjer smo stresli pepel pokojnika. Po končanem pogrebu smo poskrbeli še za instrumente in vse ostale rekvizite, ter odšli na zasluženo »oprano« joto v gostilno Pri Martini.

PUSTNI TOREK – 1. GROFOVA POVORKA V TOLMINU 13.02.2018
Letos smo se na UO Tminske Pustne Muzike odločili, da organiziramo povorko v Tolminu. Odločili smo se za kostume PLANŠARJEV.
Zbrali smo se pred barom Grad ob 14:00 uri. Instrumente je pripeljal Mitja. Najprej smo, kot vedno zaigrali naši sponzorki g. Martini Klanjšček.
Za tem, pa se odpravili na nastop v Domu upokojencev, kjer smo razveseljevali njihove varovance.

Na letošnjo povorko smo k sodelovanju povabili tudi OŠ Tolmin in OŠ Most na Soči. Veseli smo, da so se odzvali v tako velikem številu.
Od Doma upokojencev smo krenili ob 15,50 uri in prispeli na priključek iz Pregljevega trga na Gregorčičevo ulico po programu ob 16,00 uri, kjer je Silva že imela formirano povorko po skupinah in kaj kmalu je povorka krenila po načrtovani poti čez semaforizirano križišče, mimo hotela Dvorec po Dijaški ulici, pred barom Baron zavila levo in prišla za policijsko postajo v stari del mesta k fontani. Povorka se je nadaljevala mimo agencije Metulj po Cankarjevi ulici do M bara do pred hotela Dvorec, kjer je zavila levo na Mestni trg do vhoda na teraso (levo) hotela Dvorec. Tu se je povorka ustavila. TPM je pa nadaljevala do pred Muzeja, kjer je zaigrala še eno melodijo, nato pa z igranjem prekinila.
Voditeljica in ocenjevalna komisija so že bili na mestu - na stopnišču pred Penzionom Rutar. Voditeljica je klicala najprej posamezne maske in to skupinske, da so se predstavile. Maske/skupine so se po predstavitvi umaknili na teraso hotela Dvorec, kjer so jih čakale miške in topel čaj.
Po zbranih ocenah komisije so bile podeljene prve 3 nagrade za posamične in skupinske maske.
Grof pa je podelil zahvale tudi vsem, ki so kakorkoli pomagali pri povorki.
Vreme je bilo lepo, a hladno, kar je glede na datum tudi bilo pričakovati. Otroci so tako kmalu po razglasitvi nagrad odšli domov. Verjamemo, da veseli tudi tisti, ki niso prejeli nagrad, saj je bil to kljub temu za večino en dogodek, katerega še niso imeli prilike doživeti. Želimo si, da bi jim ga lahko omogočili tudi v prihodnje.
Ostali gostje pa so se lahko pogreli in vse skupaj »strokovno« predebatirali v hotelu Dvorec.
Člani Tminske Pustne Muzike smo morali svoj nastop nadaljevati po programu »Ad kantona da kantona da tazadne betule«. Obiskali smo kantone: M bar, Alpi bar, bar na avtobusni postaji, bar Paradizo, bar Grad, Okrepčevalnica Soča in zaključili v Gostilna pri Martini. Bilo je lepo, veselo a kljub vsemu je bil za nami dolg in naporen dan.

OBISK ŽUPANA OBČINE TOLMIN
Po končanem javljanju v oddajo TV SLO 1, je padla ideja, da obiščemo župana občine Tolmin . Ni trajalo dolgo in že smo bili na poti. Kaj hitro se je na hodniku zbralo kar nekaj uslužbencev in seveda tudi župan. Župan g. Uroš Brežan nam je povedal, da nas je spremljal tudi na povorki na Bledu in nam zaželel uspešno naprej.

 

JAVLJANJE V PROGRAM TV SLO 1 – oddajo DOBRO JUTRO – pustni torek 13.02.2018
Dobili smo vabilo, da se predstavimo TV SLO 1 z javljanjem v oddajo Dobro jutro. Glede na to, da smo sami bili dejavni že tri dni pred tem – petek- kaleda, sobota- gostovanje v Beljaku, nedelja – gostovanje na Bledu, ponedeljek je bil kar obilen tudi s sneženjem, poleg tega pa smo bili še organizatorji pustne povorke v Tolminu na isti dan, smo bili že kar malo v skrbeh, kako bomo lahko vse pravilno izpeljali. A dogodki so se odvijali po programu in ob 08,45 uri smo se že zbrali na Mestnem trgu pred hotelom Dvorec v Tolminu. V času od 09,00 – 10,30 ure smo se javili v oddajo Dobro jutro 3 x.

 

GOSTOVANJA
NEDELJA: 11.02.2018 – gostovanje na BLEDU
Pred tremi leti smo na Bledu že gostovali. Na željo organizatorja smo tudi tokrat imeli kostume »Ad Tminsk'ga grafa muzika«
Zbrali smo se ob 11:30 uri na železniški postaji Most na Soči, saj je instrumente pripeljal Mitja.
Na Bled smo prispeli ob 13:05 uri , kjer nas je že čakal avtobus. Avtobus je bil cel dan naš, tako da smo lahko osebne stvari pustili v avtobusu. Najprej smo odšli na kosilo, nato pa na prostor kjer se je formirala povorka.
15:00 uri pričetek povorke
Po povorki smo se predstavili še enkrat v trgovskem centru, kjer nas je tudi obiskal župan občine Bled g. Fajfar. Nato smo odšli v pizzerijo ob drsališču, kjer je bilo prijetno toplo. Tu smo se najprej predstavili – pustna muzika, nato pa še Frika. Ob tej priliki smo dobili tudi vabilo na nastop v mesecu oktobru.
Ob 07,00 uri smo bili dogovorjeni s prevoznikom avtobusa in nas je odpeljal nazaj na železniško postajo Bled. Po prihodu vlaka na Most na Soči ob 20:29 uri smo se z lastnimi vozili odpeljemo do Gostilne Slap, kjer so nas pogostili. Seveda smo tudi tu zaigrali. Ob odhodu je za instrumente poskrbel skladiščnik Mitja.

SOBOTA, 10.02.2018 – gostovanje - KARNEVAL BELJAK - Avstrija
Za gostovanje smo se oblekli v kostume AD TMINSK'GA GRAFA MUZIKA. Zbrali smo se na parkirišču pred našimi prostori ob 07:00 uri. Poskrbeli za instrumente, preverili še enkrat vse glede kostumov in ob 07:30 uri startali. Ko smo preverili prevoznost cest smo ugotovili, da je cesta čez Predil prevozna in bili veseli, saj se nam ni več mudilo. Med potjo smo se kot navadno ustavili za jutranjo kavo in WC in ob 11:30 uri prišli v Beljak – trgovski center Spar, kjer smo imeli kosilo. Že takoj ob prihodu nas je pričakal organizator in nas usmeril. Čakalo nas je tudi že parkirno mesto.
Od 13:00 – 14:00 ure so se zbirale maske in formirala povorka. Sama povorka je trajala približno 2 uri. Sodelovalo je ogromno različnih mask. Povorko pa je spremljalo tudi veliko število gledalcev. Za 16:30 uro je bila napovedana razglasitev nagrad. Žal je do 18,00 ure nismo dočakali. Uživali smo v izjemnem vzdušju, a po določenem času je postalo vseeno hladno in ob 18,00 uri smo se odločili, da gremo proti domu. Odhod ob 18:00 uri je bil predviden tudi po programu. Tudi vrnili smo se čez Predil in v gostilni Žvikar na bovškem imeli postanek, se malo pretegnili , popili in zaplesali, nato pa pot nadaljevali domu. Za instrumente je poskrbel Mitja.

PETEK, 09.02.2018 – KALEDA
Člani smo se zbrali že takoj po 14,30 uri. Obiskala nas je v naših prostorih tudi novinarka radia Koper ga. Mariša Bizjak. Predstavili smo ji naše delovanje in program.
Ob 15:00 uri pa smo že bili pripravljeni na odhod »U kaleda« . Prvi postanek je bil v Volčah - sirarstvo Konec. V nadaljevanju smo obiskali še
- Čiginj – Sobe Silva,
- Okrepčevalnica Jezero Most na Soči
- Bife pri Miklavžu – Most na Soči
- Bar pri Siberju – Poljubinj
- Gostilna Korita, Zatolmin
- Gostilna pri Štefanu, Zatolmin
- Pizzerija Pri noni
- Kavarna Kasarna
Z obiskom dogovorjenih lokacij smo zaključili še ob »primerni« uri, saj nas je naslednji dan čakalo gostovanje v Beljaku.

PETEK, 02.02.2018
18:00 - 4. vaje
- Po vajah razdelitev manjkajočih kostumov. (kaleda …)
20:00 sestanek TPM (Bar Kavarna Kasarna)

SOBOTA, 27.01.2018
OTVORITEV NOVIH PROSTOROV :Na Logu, nad trgovino Laharnar ob 10,00 URI
Otvoritve se je sicer udeležilo manj ljudi kot je bilo pričakovano, tisti, ki so prišli, so bili vidno zadovoljni z ureditvijo prostora in programom, tako da je vse potekalo v prijetnem vzdušju. Vabila se je udeležil tudi župan občine Tolmin g. Uroš Brežan, kateri nam je namenil pohvalne in vzpodbudne besede.

PETEK, 26.01.2018
18:00 - 3. vaje
- Po vajah razdelitev kostumov »Ad tminsk'ga grafa muzika«
20:00 sestanek TPM (Bar Kavarna Kasarna)

PETEK, 19.01.2018
18:00 - 2. vaje
20:00 sestanek TPM (Bar Kavarna Kasarna)

PETEK 12.01.2018
18:00 - 1. vaje
20:00 sestanek TPM (Bar Kavarna Kasarna)

 

06.01.2018 – PUSTNO NOVO LETO
Člani tminske pustne muzike smo se letos prvič zbrali na praznovanju pustnega novega leta in to v svojih novih prostorih. Vzdušje je bilo veselo in prijetno. Misli pa so nam že uhajale na naše prve aktivnosti, vaje, saj je letos Pust že 13.02.2018 in bomo z vajami tako pričeli že v petek 12.01.2018.

VABILO NA OTVORITEV NOVIH PROSTOROV DRUŠTVA

Vse ljubitelje Tminske Pustne Muzike
vabimo dne 27.01.2018 ob 10,00 uri
na otvoritev društvenih prostorov
na Logu, Pod klancem 1
(nad trgovino Laharnar, vhod Artfit Studio)

Prisrčno vabljeni!

 

POZIV ZA PRIJAVE NA PUSTNO POVORKO
Dogodek: PUSTNI TOREK - 1. GrOfova povorka v Tolminu
Datum: 13.02.2018
Ura: 16,00
Kraj: Tolmin

Kot vsako leto, bo Tminska Pustna Muzika tudi letos na pustni torek aktivna v Tolminu.

Letos prvič organizira PUSTNO – GROFOVO POVORKO v Tolminu.

Zbirališče mask bo na Pregljevem trgu od 15,30 – 16,00 ure dalje, kjer bodo prijavljene maske/skupine dobile številke. Povorka bo potekala čez glavno križišče po Dijaški ulici in zaokrožila čez stari del mesta nazaj pred hotel Dvorec, kjer se bodo skupine predstavile komisiji.

Maske so lahko posamične ali skupinske. Vse maske in skupine, katere želijo biti ocenjene, se morajo prijaviti na:
- tpm.1955@gmail.com, ali
- Telefon 041 473 611
- Najkasneje do 09.02.2018

Ob prijavi boste dobili vsa potrebna navodila. Maske in skupine 1-3 mesta bodo nagrajene.

Povorki se lahko na Pregljevem ali Mestnem trgu pridružijo tudi vse ostale maske in skupine.

Vabljeni

 

1.Himna (integralna)
2.Himna (razsirjena)
3.Himna (gola)
4.Program
5.Livek 2010 (foto)
6.Videogalerija

--] TPM © Copyright 2003 graphics, design Lara-K . Webmaster [--