Foto galerija
Video galerija
Simboli
Himna
E-mail

H53
Pust v Cerknici
Kraški pust
Striček

       >>Novice

SREDA, 11.1.2012
1. Sestanek odbora TPM
Člani upravnega odbora TPM smo se danes sestali v baru Baron v Tolminu. Na sestanku smo se dogovori o programu, kostumih, instrumentih, članstvu, financah.
- Članarino se pobere na prvih vajah.
- Letos bomo poskušali izpeljati in s tem uresničiti še eno izmed naših večletnih želja, gostovanje na Ptujskem karnevalu. To pa seveda pomeni dodatne aktivnosti in za skupino dodaten napor. Kot že običajno se bomo udeležili karnevala v Ljubljani, Igu ter Viru pri Domžalah
- Za pustovanje v Tolminu na pustni torek bomo poskušali k sodelovanju pritegniti tudi Turistično društvo Tolmin.
Naš naš član g. Albin Kanalec ima danes 70. rojstni dan. Celotno skupino je povabil na pico in pijačo okrepčevalnico Tmin. Z veseljem smo se vabilu odzvali ,ter mu zaigrali in zapeli še na mnoga leta.

SREDA, 18.1.2012
Vaje TPM bodo tudi letos na balinišču in sicer vsako sredo, za kar gre zahvala domačemu balinarskemu klubu, ki nam že več let velikodušno odstopa njihov »sveti prostor«, za kar se jim od srca zahvaljujemo. Dogovori za gostovanje na Ptujskem etno karnevalu so v teku. Imamo pa samo še štiri vaje pred prvim gostovanjem.
Po vajah smo imeli skupni sestanek v Baru Grad, kjer smo dobili ali dali določena navodila glede programa, oblek.

PUST V TMINU 21.02.2012
Oglejte si video prispevek Miloša Batistute >>

23.01.2012
Na pobudo Turistični organizaciji za organizacijo Pusta v Tolminu, so nas povabili na sestanek odbora. Sestanka sta se udeležila predsednik TPM Obleščak Ivan, član UO Dare Košuta in član Igor Leban. Z nekaj usklajevanja smo prišli do pozitivnega dogovora in sicer, da letos prireditev pusta v Tolminu na pustni torek organizira-prijavi turistično društvo, ter k sodelovanju povabi tudi druge skupine. Drugo leto pa se k organizaciji in dogovorom pristopi prej.

TOREK, 07.02.2012 – KA TV TMIN
Predsednik Tminske pustne muzike g. Ivan Obleščak, tajnik Silva Mlakar ter predsednik Turističnega društva Tolmin g. Stojan Prezelj, so danes dali prispevek za KA TV Tmin. Prvič bo posnetek predvajan 14.02.2012 in potem vse do pusta.

SREDA, 08.02.2012 – radio Alpski val
Predsednik Tminske pustne muzike g. Ivan Obleščak,tajnik Silva Mlakar, ter predsednik Turističnega društva Tolmin so danes dali prispevek za radio Alpski val. Prvi posnetek bo predvajan še danes ob 18.30 uri in se bo vrtel dnevno do pusta.
Z vajami vztrajno nadaljujemo, saj se že čez par dni odpravljamo na prvo gostovanje – Ptujski etno karneval.
Po vajah še dogovor in navodila glede določenih aktivnosti na sami povorki v soboto.

SOBOTA, 11.02.2011 - GOSTOVANJE NA PTUJSKEM ETNO KARNEVALU
Tminska pustna muzika pred novim izzivom. Doslej najbolj oddaljeno gostovanje in najštevilčnejše članstvo.
Ker letošnja zima z nizkimi temperaturami res ne skopari smo se na to pripravili z dodatnimi toplimi oblačili. Poleg tega pa si je Tminska pustna muzika izdelala tudi »kareto« ali tako imenovano prvo pomoč na kolesih, po kateri smo že dolgo hrepeneli.
Dobili smo se že v zgodnjih jutranjih urah pred barom Grad, kjer nas je že čakal avtobus. Pridno smo natovorili vse instrumente, »kareto« in druge artikle, ter se odpravili na 4,5 urno vožnjo do Ptuja. Prišli smo v pravo zimo -12 stopinj C, sneg. Skupine so se potrpežljivo pomikale po mostu čez Dravo med čakanjem na povorko. Med njimi s številko 45 tudi mi, za nami pa še 15 skupin iz tujine. Skupaj cca 2000 nastopajočih. Povorko je zaradi hudega mraza pozdravljalo le malo gledalcev. Zaradi mraza so nam zamrzovali inštrumenti. Niti medica ni več pomagala. Zaključek prireditve je bil v velikem šotoru, kjer smo bili odlično postreženi, pa tudi segreli smo se. Mraz pa na dobro voljo članov ni imel vpliva, ta se je še kar stopnjevala in na avtobusu so ubrani in vzdržljivi glasovi naših članov prešerno odmevali.

SREDA, 15.02.2012
Srečanje smo izkoristili za vsa pojasnila in navodila pred prihajajočim napornim vikendom.

PETEK, 17.02.2012 – KALEDA
V kaleda smo šli kot ponavadi v oblačilih Mexikanci. Zbirati smo se pričeli takoj po 16.00 uri. Prevzeli v skladišču inštrumente. Med tem je prišel tudi mini bus in že smo bili na turneji. Najprej smo se ustavili na kmetiji Konec v Volčeh. To je bil naš že najmanj osmi obisk kmetije zapovrstjo. Gospodarju in družini z veseljem zaigramo naše stare in nove pesmi medtem, ko gospodinja hiti z nošenjem odličnih klobas in zelja na mizo. Temu se res ni moč upreti. Pot smo nadaljevali do naše članice na Čiginju – sobe Silva. Tu smo se pogreli s kuhanim vinom, čajem, kavo in tudi štravbe niso manjkale. Ubrani zvoki TPM so prešerno odmevali po Čiginju.
In že smo pot nadaljevali v okrepčevalnico Korita v Zatolminu. Tu sta nas nadvse lepo sprejela lastnika g. Zlatko Murkovič in ga. Verica. Za ogrevanje smo zaigrali nekaj pesmi pred lokalom in nadaljevali v lokalu ob obloženih mizah. A kaj, ko nas je čakal še en obisk in mogli smo nadaljevati. Še dobro da ni bilo daleč. Naša naslednja in tudi vsakoletna postaja je bila gostilna pri Štefanu v Zatolminu. Gospodarja smo, kot se spodobi pozdravili z ubranimi zvoki že pred gostilno. Pozdravil nas je in vse povabil naprej, kjer se je prešerno vzdušje ob hrani in pijači nadaljevalo.
Vedoč, da nas čaka naporen vikend, pa smo se žal morali z gostiteljem pozdraviti in nabrati moči.

SOBOTA, 18.02.2011.2012 - Lj, Ig
Najbolj vestni so se začeli zbirati že ob 07.30 uri. Na Ljubljanskem Zmajevem karnevalu se bomo predstavili v naših čudovitih kostumih – Vikingih. Pred barom Grad nas je že čakal avtobus in že »naš« šofer Franci. Natovorili smo »kareto«, inštrumente in vse druge potrebne artikle. Preverili še prisotnost in že smo bili na poti proti Ljubljani. Začelo je malo deževati a v Ljubljani k sreči dežja ni bilo. Pričakala nas je ogromna množica drugih maškar in gledalcev. Spremljalo nas je čudovito, že prav pomladno vreme.
Po končani povorki so nas postregli s klobasami in pijačo. A mi smo bili z mislimi že na naslednjem karnevalu, ki nas je čakal še danes in sicer na 15. Podkrimskem pustnem karnevalu na Igu. Zato smo mogli s potjo kmalu nadaljevati. Tudi na Igu se je zbralo veliko število gostujočih maškar in obiskovalcev. Po povorki smo se okrepčali v šotoru, po želji tudi zaplesali in se nato vrnili proti domu. Na poti domov smo se ustavili v gostilni na Slapu – Slap ob Idrijci. Kot navadno smo gostitelje z nekaj pesmimi pozdravili pred gostilno. Z našim repertoarjem smo nadaljevali v gostilni. Mize so se kar šibile od dobrot.
Ker smo imeli že naslednji dan nastop in smo si mogli nabrati novih moči, se danes pri naši sponzorki v Baru Grad nismo ustavili.

NEDELJA, 19.02.2012 - Vir
Dobro jutro. Ja, zopet smo tukaj. Eni bolj drugi malo manj naspani. Pregledali smo, ali je vse potrebno na avtobusu. Za današnje gostovanje na »22. Stričkovem pustu« na Viru pri Domžalah, smo uredili kostume Robin hud. Tudi danes imamo čudovit, topel dan. Na Viru nas je pričakal ogromna množica tako gostujočih skupin-maškar, kot gledalcev. Po povorki malica in seveda druženje na Veliki pustni zabavi v šotoru z ansamblom Saše Avsenika. Danes smo se na povratku v Tolmin ustavili v gostilni Podkorito v Trebuši, kjer nas lastnica ga. Marjetka vedno lepo sprejme in postreže z ocvirkovco, narezkom in pijačo. Kot smo ugotovili, pa ima ga. Marjetka tudi glasbene sposobnosti. Prav uspešno je igrala na boben.
Z današnjim dnem se zaključuje naš vikend in ne smemo čisto pozabit na našo sponzorko Bar Grad. Tu je bil naš zadnji postanek danes, kjer smo še enkrat ponovili naš repertoar.
Na koncu vestno pospravili inštrumente v skladišču, kjer nas bodo počakali do torka in se poslovili.

PONEDELJEK, 20.02.2012
Naša stalna skupina je vestno, kot vsako leto pripravila »Pusta na parah« v skladišču, kjer bo počakal sredo.

TOREK, 21.02.2012 – POVORKA TOLMIN
Danes je za TPM najpomembnejši dan, nastop v domačem kraju Tolminu. Pred 15.00 uro smo se zbrali, prevzeli inštrumente, še enkrat pregledali, ali je s kostumi vse v redu, in res je bilo, bili smo izjemno lepi. Za današnji nastop smo si uredili kostume Mušketirjev.
Pričeli smo z muziciranjem pri sponzorki – pred barom Grad, nadaljevali po poti proti Domu upokojencev, kjer vsako leto zaigramo varovancem. Tu so nas kot vedno postregli s pijačo. Napravili smo še eno »gasilsko« za arhiv in se odpravili proti Pregljevem trgu. Na poti smo se ustavili pri našem članu Daretu na prigrizku in požirku, spotoma pa prevzeli še top, ki je čakal tam in nadaljevali do Pregljevega trga. Tam se nam je priključilo nekaj skupin otrok na poti do mestnega trga. Nadaljevali smo z muziciranjem za obiskovalce na Mestnem trgu, sledile so pustne novice, ki jih je pripravil predsednik TD Tolmin g. Prezelj nato smo dokončali naš repertoar še mi, dokler so bili še otroci. Zatem pa nas je čakalo še »pravo garanje«, kot je rekel novinar g. Bobovnik v Odmevih. Ja, povedati je treba, da nas je danes spremljala kamera in novinar g. Batistuta čez celoten program in je bilo to tudi predstavljeno v današnjih Odmevih. Kot rečeno čakalo nas je še muziciranje »Ad kantona da kantona da tazadne betule« in končalo v baru Grad. Ker je ravno danes naša članica Ljubka praznovala rojstni dan, ji je predsednik g. Ivan v imenu skupine podaril rožico in ji zaželel vse najboljše. Na njen račun pa smo nazdravili v baru Grad.

SREDA, 22.02.2012 – POGREB PUSTA
Že v ranih jutranjih urah so naši člani prenesli Pusta na parah od skladišča do Blagovnice Mercator, kjer je počival vse do pogreba ob 16.20 uri. Ko smo ga na zadnji poti spremili kar v lepem številu. Po pogrebu smo se okrepčali z odlično joto v Pizzeriji na placu, nato pa pospravili instrumente in se od pusta poslovili za eno leto.

PETEK, 24.02.2012
Danes smo se zbrali na po pustni večerji sicer z bolj skromno prisotnostjo, a zato toliko bolj pomembno. Našemu vabilu sta se odzvala novinar g. Batistuta, ter župan občine Tolmin g. Brežan Uroš ter nas počastila s prisotnostjo. Iskreno se jima, zahvaljujemo za vse, kar sta letos storila za Tminsko pustno muziko in se seveda priporočamo tudi v naprej.

     >>Novice

1.Himna (integralna)
2.Himna (razsirjena)
3.Himna (gola)
4.Program
5.Livek 2010 (foto)
6.Videogalerija

--] TPM © Copyright 2003 graphics, design Lara-K . Webmaster [--