Foto galerija
Simboli
Himna
E-mail

H53
Pust v Cerknici
Kraški pust
Striček

       >>Novice


12.1.2010
SESTANEK ODBORA TPM-ja
Danes (torek) ob 18.00 uri bo v Baru Grad v Tolminu prvi sestanek Odbora Tminske Pustne Muzike za Pustno leto 2010.
Devet odbornikov bo razpravljalo o programu letošnjih pustnih aktivnosti TPM-ja, s poudarkom na kostumih, kadrovski problematiki, pridobivanju finančnih sredstev in osrednji prireditvi »Pust u Tminu«. Opredeliti se bo potrebno tudi do gostovanj, saj vabila v teh deževnih dneh dežujejo.


7.12.2009
OBČNI ZBOR TPM-ja
V petek, 4. decembra, je v prostorih Penziona Rutar v Tolminu potekal Občni zbor Tminske Pustne Muzike. Zbralo se je 22 članov. Po uradnem delu, ki je obsegal poročila predsednika, tajnika, blagajnika, kapelnika in gospodarja za leto 2009, volitve, program dela in finančni plan za leto 2010, je sledila večerja in ogled video posnetkov o Pustnih in drugačnih nastopih TPM-ja v preteklih letih. V skladu s kislim deževnim dnem so se muzikantarji presenetljivo hitro zatekli v objem svojih domov.


3.12.2009
OBISK IZ VIRA

Danes je bil v Tolminu na obisku uradni predstavnik Pustne sekcije Striček iz Vira pri Domžalah g. Robert Pajer. Predsedniku in tajniku TPM-ja je predal vabili za Pred-Pustno srečanje konec januarja v Komunalnem domu v Domžalah in za nastop na jubilejnem 20. Pustnem Karnevalu na Viru pri Domžalah, ki bo v nedeljo 14. februarja 2010, s pričetkom ob 14.00 uri in 20 sekund. Pogovor je minil že v pravem Pustnem vzušju.


1.12.2009
OBČNI ZBOR TPM-ja
Občni zbor Tminske Pustne Muzike bo v petek, 4. decembra 2009 v Pensionu Rutar, Mestni trg v Tolminu, s pričetkom ob 19.00 uri. Poleg uradnega dela bo popestritev predstavljala video projekcija Pustnih dogodivščin. Kot vedno – dolgočasja ne bo.


28.11.2009
LEGENDE ODHAJAJO – REMO COSTANTINI († 1928 – 2009)
Danes je v 81-letu starosti umrl dolgoletni član Tminske Pustne Muzike in Nogometnega Kluba Tolmin Remo COSTANTINI, med prijatelji Piola. Remo je bil član dveh tminskih legend – pustne muzike in tminskih fuzbalerjev – in takšno je bilo njegovo življenje. S svojima bratoma – tudi že pokojnima Romolom in Guidotom – je tvoril spomenik nekdanjih tminskih sosesk. Tudi ko je kratkohlačevstvo in bosonogarstvo nadomestilo urejeno družinsko življenje, je Remo vedel kakšne so njegove korenine. Z obiskom nogometnih tekem v tudi njegovi Brajdi, predvsem pa s kapelnikovanjem Poslednji Tminski Legendi, je nadaljeval sporočilo svoje mladosti in svoje generacije. In vedno je v spominu nosil obsežne travnike severno od Tolmina in Lopo, kjer je dobil nadimek po legendarnem italijanskem nogometašu. V zadnjih letih pa je s ponosom pripovedoval o pustnih dogodivščinah v njemu in TPM-ju priljubljeni »bazi« - Baru Grad.
Žal je marsikateri spomin odšel z njim; prehitro se je pridružil Žižiju, Vinkotu, Pepiju, ki so tudi že letos odšli na večne poljane Zadnjega Plemena Radoživih Tmincev. Obenem ostajata le še dva tolminska nogometaša, ki sta rojena v istem desetletju, kot tolminski klub – Berti Mojšču in Pavle Taljatou. Pred Remotom se je letos poslovil Vlado Valentinuzzi – Žagarč.


11.11.2009
MARTINOVANJE V BAZI
Po kostanjadi bo danes v tradicionalnem zbirališču Tminske Pustne Muzike še Martinovanje članov Poslednje Tminske Legende. Šefica Bara Grad ga. Vera Podgornik prireja ob 17.00 uri krst in nato pokušino mladega vina, na mize pa bo prilezla tudi ocvirkovca. Zadnje Pleme Radoživih Tmincev bo s praznovanjem »Jesenskega Pusta« nadaljevalo s pripravami na »Spomladanski Pust«.


19.10.2009
KOSTANJADA V BAZI
V petek, 16. oktobra, je v priljubljenem Baru Grad, zanesljivi bazi Tminske Pustne Muzike, potekala prva letošnja Kostanjada, ki so se je udeležili tudi številni člani Poslednje Tminske Legende. Kostanj na vino je rodil marsikatero idejo o novem pohodu Zadnjega Plemena Radoživih Tmincev. Tudi novi kostumi so v glavah že narejeni. Čaka se le še na sestanek Odbora TPM, ki bo v kratkem. Tudi »Pust u Tminu 2010« bo v kratkem – 16.2.2010.


29.9.2009
FOTO ALBUM »PUST 1972«
Leta 1972 je »Pust u Tminu« potekal v znamenju letne in zimske Olimpiade pod naslovom »Sapporo – Tmin – München«. Tako se je tudi Tmin vpisal na seznam prirediteljev Olimpijskih iger in to kot edino velemesto, ki je istočasno organiziralo letne in zimske igre.
Radoživosti si lahko ogledate v foto-albumu.
Tudi tokrat naprošamo če se ali koga prepoznate, da pišite na: tpm.1955@gmail.com .
Na isti naslov pišite, tudi če imate kakšno fotografijo iz tistega časa in ste jo pripravljeni odstopiti v objavo TPM-ju.


21.9.2009
2. PRAZNIK FRIKE
V soboto, 19.9.2009, je potekal drugi Praznik frike v organizaciji Turističnega društva Tolmin, ob sodelovanju Krajevne skupnosti Tolmin in sponzorjev. Kot tekmovalna ekipa se je prireditve udeležila tudi Tminska Pustna Muzika, poleg Planinskega društva Tolmin, edino izmed več kot sto delujočih društev v tolminski občini, kar nakazuje na svojevrsten vsestranski repertoar aktivnosti Poslednje Tminske Legende. Friko je peklo 7 ekip iz Tolminske in zamejstva. Slednji so prednjačili po avtohtonosti, zato so tudi posegli po najvišjih mestih, TPM pa si je prislužil nagrado za scenografijo, kostumografijo in pripravo »ta prawe gholcarske frike«.
Prireditve se je udeležilo več kot 200 obiskovalcev, ki so množično obiskali prostor TPM-ja tudi zaradi muziciranja dopisnega člana TPM-ja Ciana, predvsem pa zaradi frike, skute in skutne župe. Pa vina in žgajna.
Ekipa TPM-ja je seveda zadnja zapustila prizorišče.


18.9.2009
FORMIRANA EKIPA TPM FRIKA
Tminska Pustna Muzika je sestavila ekipo za sobotno prireditev Praznik frike, ki se bo odvijal na Mestnem trgu v Tolminu. Glavni frikopek je Dare Košuta, ki mu bosta asistirali Jasna Košuta in Milojka Kravanja, skutno župo bo pripravil Miran Kavčič, Toni Kravanja in Dani Oblak pa bost poskrbela za scenografijo, kostumografijo in še vse ostalo. Ker je število članov ekipe omejeno na šest, bodo ostali člani TPM-ja vključeni v navijanje in podporo, pa tudi v specialne vloge (gasilec, harmonikaš, strežba, vodonoša…).


16.9.2009
NADALJEVANJE »FOTO ALBUMI – ZGODOVINA«
Po včerajšnji objavi foto albuma »PUST 1962 – Čombe u Tminu«, danes objavljamo foto album »PUST 1970 – Nixon u Tminu«.
Če se ali koga prepoznate, pišite na:
tpm.1955@gmail.com.
Veliko zabave ob gledanju nekdanjega Pusta in Tmina.


15.9.2009
FOTO ALBUMI - ZGODOVINA
Pust u Tminu ima bogato in burno zgodovino. Pred letom 1962 so nastale redke fotografije, še bolj redki so filmski posnetki. Po letu 1962 pa so bile posnete številne fotografije, ki jih je prvič celoviteje obdelal in na razstavi v avli Kinogledališča v Tolminu predstavil Pustni odbor, pred nekaj leti pa tudi TPM za Pusta v Kabaletah.
Tminska Pustna Muzika tako hrani v svojem arhivu fotografije številnih PUST-ov U TMINU. Fotografije niso last TPM-ja, ampak so iz arhiva Fili MIRKA, posnel pa jih je Fotografski studio ČERV; fotografije od leta 1976 do leta 2002 pa je posnel prof. Janez DOLENC.
Tminska Pustna Muzika bo v naslednjih tednih in mesecih objavila te fotografije na spletni strani, začenši danes, z namenom, da priključimo Pust spet k Tminu.
Vljudno naprošamo vse, ki bi se prepoznali na fotografijah ali prepoznali koga drugega, da nam to sporočijo na naš e-naslov: tpm.1955@gmail.com.
Obenem opozarjamo, da je avtorstvo fotografij zaščiteno po Zakonu o avtorski in sorodnih pravicah.

Tminska Pustna Muzika se prisrčno zahvaljuje ge. Marini FILI, Fotografskemu studiu ČERV (g.David ČERV) in g.prof. Janezu DOLENCU za dovoljenje za objavo fotografij.


15.9.2009
FRIKARJADA N02 – 2. del
Na sestanku ekip z organizatorjem (Turistično društvo Tolmin) so bila dogovorjena naslednja pravila udeležbe:
1. Vsaka ekipa šteje od 3 do 6 članov.
2. Ekipa sama poskrbi za tehnične rekvizite, ki so potrebni za pripravo frike (ponev, gorilnik, plin,...).
3. Organizator vsaki ekipi priskrbi sestavine za pripravo "tminske" frike (1,5 kg sira, mast, krompir, sol in kis).
4. Organizator vsaki ekipi omogoči primerno "delovno mesto" za pripravo frike.
5. Vsaka ekipa se lahko predstavi, tako da si prostor, ki ji je namenjen, dodatno uredi med 16.00 in 16.45 uro.
6. Program priprave frike obsega dva uradna dela in sicer: pripravo "tminske" frike od 17.00 do 18.00 ure in pripravo "najbujš" frike od 18.30 do 19.30 ure. "Tminsko" friko ocenjuje komisija v sestavi: g.dr. Janez Bogataj, g.Valter Kramar, g.Pavla Rutar in g.Marija Bončina. Za ocenitev druge, "najbujš" frike, pa bo izbrana komisija izmed prisotnih udeležencev prireditve.
7. Po uradnem delu lahko vsaka ekipa pripravi tudi frike za pokušino prisotnim na podlagi prostovoljnih prispevkov.
8. Prvouvrščena ekipa iz vsakega dela bo nagrajena.

Tminska Pustna Muzika pričenja z intenzivnimi pripravami.


9.9.2009
FRIKARJADA N02

Tminska Pustna Muzika se je tudi letos prijavila v tekmovalni del Dneva frike, ki bo v soboto, 19.9.2009. Organizator – Turistično društvo Tolmin – obljublja pestrejši program, kot je bil lansko leto, predvsem pa bolj strokovno komisijo. Naj spomnimo: TPM je lani na 1. Dnevu frike požel nedeljene simpatije tako obiskovalcev kot strokovne javnosti, tako zaradi izvrstne avtohtone frike, polente in skutne župe, kot scenografije in kostumografije, a mu je uradna »laična« komisija dodelila »le« 3. mesto.
Ekipa TPM-ja se, kljub odsotnosti predsednika (Bol na Braču) in glavnega frikopeka (Mostar), intenzivno pripravlja na ponovno demonstracijo »ta prawe gholcarske frike«, ki bo seveda na voljo tudi obiskovalcem. Poleg ostalega…
Sestanek predstavnikov ekip bo v petek, 11.9.2009, po katerem bo več znanega o dogajanju na Frikarjadi.


8.9.2009
STATISTIKA FOTO ALBUMOV
Tminska Pustna Muzika objavlja na svoji spletni strani foto-albume od leta 2005. Prvi objavljeni foto-album je bil »PUST 2005 – priprave«, zaenkrat zadnji je »PREDSEDNIKOVIH 70 LET.« Do danes je bilo objavljenih 16 albumov, ki so zabeležili 32.162 ogledov, kar v povprečju znese 2.010 ogledov na album. Absolutni rekorder je foto-album »PUST 2009«, ki je do danes zabeležil 5.004 obiske. Sicer pa trenutna lestvica izgleda takole:

1. Pust 2009 – 5.004
2. Pust 2008 – 3.802
3. Zgodovina - 2.777
4. Pust 2005 (Kanal) – 2.758
5. Kabalete 2007 – 2.368
6. Kabalete 2007 (Pust) – 2.135
7. Pust 2005 – 2.030
8. Piknik 2005 – 1.775
9. Pust 2006 (Opčine/Trst) – 1.722
10. Pust 2005 (priprave) – 1.696
11. Pust 2006 – 1.647
12. Pust 2009 (himna) – 1.317
13. Kabalete 2006 – 1.300
14. Pust 2006 (priprave) – 1.129
15. Pust 2009 (po-Pustna večerja) – 474
16. Predsednikovih 70 let – 228

Vabljeni k ogledu foto-albumov Poslednje Tminske Legende…


31.7.2009
PREDSEDNIKOVIH 70 LET
Danes zvečer se je svojega 70 rojstnega dne veselil najstarejši član in obenem predsednik Tminske Pustne Muzike – Ivan OBLEŠČAK, po tminsko-domače Juanc Mikarjeu. Seveda ne sam, ampak s sorodniki, prijatelji, sosedi, znanci in seveda muzikantarji iz Zadnjega Plemena radoživih Tmincev, ali kot so mu zapisali na darilu – »In ko na koncu te premamijo strasti, da bi imel veliko, podaj na goro razsvetljenstva se z oliko, spoznal boš, da DOVOLJ JE, če muzikantu igra srce z omiko in s TMINSKO PUSTNO MUZIKO nazdravi si z odliko!«

Več kot 20 članov je svoj prihod najavilo z muziciranjem na Mestnem trgu, od koder je pohod nadaljevalo mimo Hotela Krn po Dijaški ulici do domovanja slavljenca. Darilo, ki ga je moral s pick-upom peljati Lucky Laštar, je bilo sestavljeno iz sedmih škatel in sedmih spoznanj za vsako desetletje Ivanovega življenja. Preden pa je Ivan odprl vsako škatlo, mu je TPM zaigral skladbo iz bogatega repertoarja, sestavljenega prav za to priložnost. In ni ga bilo, ne blizu ne daleč (igranje se je slišalo celo v Poljubinj), ki se mu ne bi prikradle solze v oči ob zvokih tokrat ne le zarjavelih ampak tudi prašnih trobent Poslednje Tminske Legende. Še najbolj osolznjen je bil seveda slavljenec.

Po dobri uri nestrpnega pričakovanja, kaj se skriva v zadnji škatli, je Ivan ponosno dvignil v zrak darilo (lesen grb TPM-ja) in pričelo se je slavje, ki je trajalo do poznih jutranjih ur. Kot je v navadi in kot je zapisano v himni (»papijma zla, pajma še vč, jmama velika usta…«) so se v muzikantarjih znašle ogromne količine hrane in pijače, ki pa je ni zmanjkalo, saj je gostitelj imel neslutene rezerve.

Za gostoljubje so nesebično skrbeli žena in sin ter prijateljice.

Slikoviteje v foto-reportaži v naslednjih dneh. Del fotografij (dogajanje na Mestnem trgu) je TPM-ju odstopila ga. Katarina JUVANČIČ.24.5.2009
LEGENDE ODHAJAJO – PEPI PEČNIKOV († 1930 – 2009)
Danes zvečer je v 79-letu starosti umrl najstarejši in dolgoletni član Tminske Pustne Muzike Jože GABERŠČEK, po domače Pepi Pečnikov. Pepi je bil izjemno priljubljen med pustnimi muzikanti saj je vedno znal dodati svoj pečat v mozaik radoživosti Tminske Pustne Muzike. Po prehodu iz Pihalne godbe Tolmin na »višji nivo muziciranja« pri TPM-ju, je njegovo bobnanje doseglo umetniški vrhunec. Mnoge mlade generacije so se te vrline pozorno učile od »Poslednjega Tminskega Bobnarja«. Tudi v zadnjih letih, ko je pustni boben presegel njegovo moč, je Pepi rad prišel na Pustni torek h Fontani ali h Kranjcu in sede pokazal svojo virtuoznost. Da o gurmanski virtuoznosti na piknikih niti ne govorimo.

Žal se je prehitro pridružil Žižiju in Vinkotu, ki sta tudi že letos odšla iz Poslednjega Plemena Radoživih Tmincev.


17.3.2009
PO-PUSTNA VEČERJA
V soboto, 14. marca, se je v Grajski kleti hotela Krn odvilo še zadnje dejanje iz programa aktivnosti Tminske Pustne Muzike za Pust 2009. Po-Pustne večerje se je udeležilo rekordnih 35 pristašev Poslednje Tminske Legende, med njimi tudi Marija Jarcoua, Lidija Bajtoua in Tojo Legenda. Po zaigrani himni in večerji je sledil zabavni program pod kreatorskim mojstrstvom modnega kreatorja Tona. V 4 ure trajajočem spektaklu in 8 odigranih igrah se je nasmejalo do onemoglosti. Sledila je še bis igra pod vodstvom Silve, v kateri sta zmagala predsednik in tajnik TPM-ja. Naključje? Izmučeni od krohota (in še česa) so se udeleženci razšli v zgodnjih jutranjih urah z enotno mislijo – koliko časa bomo zdržali narazen?! Zaenkrat objavljamo le nekaj fotografij iz vroče pred-pomladanske noči, ker…12.3.2009
NADALJEVANJE FOTO ALBUMA PUST 2009 – 8. DEL
Danes dodajamo nove fotografije Pustnega torka v Tolminu. Približujemo se številki 130. Iz lanskega Pustnega pohoda Tminske Pustne Muzike je bilo objavljenih 74 fotografij, ki so zabeležile 3.161 ogledov. Letos padajo rekordi, postavljajo se novi mejniki, ogledi dežujejo. 119 fotografij je zabeležilo 2.263 ogledov ali 162 na dan. Včeraj se je povprečje dvignilo celo na skoraj 170 na dan. Ne dvomimo, da bo število ogledov krepko preseglo lanskoletni rekord. Če k temu prištejemo še 993 ogledov snemanja Himne … potem Poslednja Tminska Legenda in z njo Pustarski Tmin letijo v nebo.

Seveda to še zdaleč ni vse. Prihaja nastop na karnevalu v Sedeglianu in Po-Pustna večerja. Za vse zveste privržence Zadnjega Plemena Radoživih Tmincev pa še presenečenje.


12.3.2009
PO-PUSTNA VEČERJA
Zadnje dejanje letošnjih Pustnih aktivnosti Tminske Pustne Muzike se bo odvilo v soboto, 14. marca, v hotelu Krn s tradicionalno Po-Pustno večerjo. Muzikanti, zadovoljni z opravljenim muziciranjem, bodo skupaj z vabljenimi gosti nazdravili na uspešno vzdržane napore. Po prijavah sodeč bo tokrat zasedba spolno precej bolj uravnotežena kot v preteklih letih, kar nakazuje na številne radoživosti, ki se bodo porodile v soboto zvečer v Grajski kleti. Zasluženo.9.3.2009

NADALJEVANJE FOTO ALBUMA PUST 2009 – 7. DEL

Danes dodajamo 5 novih fotografij iz gostovanja v Kopru in nastopa v Tolminu. Dosedanjih 114 fotografij je zabeležilo 1.769 ogledov, v povprečju 161 na dan, kar je absolutni rekord od kar je bila v letu 2005 oblikovana in objavljena foto galerija Tminske Pustne Muzike.


9.3.2009
KARNEVAL V SEDEGLIANU
Včeraj se je Tminska Pustna Muzika udeležila še zadnjega karnevala v sklopu aktivnosti »Pust 2009«. Mesto, 25 km zahodno od Vidma, že leta prireja eno od vidnejših pustnih prireditev v Videmski pokrajini. Tudi tokrat se je zbralo okoli 40 pustnih skupin, povečini z vozovi izjemnih dimenzij. Karneval, ki je trajal skoraj 3 ure, je privabil številno občinstvo od blizu in daleč, tudi iz Tolmina. Za TPM se je pot pričela z nenaključno slovesnostjo. Ženski del odprave je iz rok predsednika Ivana prejel ličen šopek z vrtnico za Dan žena. Moški del jim je seveda takoj po prihodu v Sedegliano hitel nazdraviti z vinom, ki ga je tokrat sponzorsko prispeval Miklavž z Mosta na Soči. TPM je v povorki nastopila kot tretja skupina in požela začudenje, odobravanje, aplavz, ovacije, radovednost … še zlasti pa je briljirala pod odrom, čeprav tokrat v instrumentalno nekoliko okrnjeni zasedbi. Iz rok župana Bovca g. Danijela Krivca so celo prejeli spominsko darilo. Muzikantje so si po prihodu na cilj v miru ogledali nastope ostalih, pojedli pašto, se vkrcali v avtobus, si ogledali še San Daniele, ki slovi po odličnih pršutih in se v ne tako poznih urah vrnili domov.

Tako je padel zastor, vsaj za nekaj časa, in za mnoge z vzdihom na ustih – končno. Pomlad je tu.


6.3.2009
NADALJEVANJE FOTO ALBUMA PUST 2009 – 6. DEL
Danes objavljamo fotografije Pustnega pogreba. Vseh fotografij letošnjega pohoda Tminske Pustne Muzike je do sedaj 114. Prvih 100 fotografij je zabeležilo 1.195 ogledov ali povprečno 149 na dan. 16 fotografij iz snemanja Himne pa je zabeležilo 910 ogledov. Seveda, se nadaljuje…


5.3.2009
NADALJEVANJE FOTO ALBUMA PUST 2009 – 5. DEL
Danes objavljamo dodatnih 7 fotografij letošnjega pustnega pohoda Tminske Pustne Muzike; skupaj je objavljeno 96 fotografij. Seveda se nadaljuje… A že danes lahko ugotovimo, da so bili preseženi vsi dosedanji rekordi po povprečnem številu ogledov na dan, saj so dosegli število 146. Vznemirjenje bo verjetno še naraslo, ko se bodo objavile nekatere fotografije, nastale »u sitne sate«. Načrtuje se namreč objava »BIS albuma« za vse privržence Poslednje Tminske Legende.

Zaradi izjemnega povpraševanja objavljamo predčasno 4 fotografije Pustnega pogreba, tako je objavljeno točno 100 fotografij Zadnjega Plemena Radoživih Tmincev.


4.3.2009
NADALJEVANJE FOTO ALBUMA PUST 2009 – 4. DEL
Danes se nadaljuje »nadgradnja« foto albuma «Pust 2009« z dodatnimi fotografijami iz pohoda Tminske Pustne Muzike, ki se je odvijal v Kopru, Portorožu (prve fotografije), Vira pri Domžalah in Pustnega torka v Tolminu. Skupaj je na ogled 89 fotografij. Seveda se nadaljuje… Še vedno pa ostaja »skrito« svetovnemu spletu pustno dogajanje na Pepelnično sredo, ko se je Pusta pokopalo. Sledile bodo tudi še fotografije iz Sedegliana (I), kamor odhaja TPM v nedeljo, na Dan žena. TPM bo zato vzel s sabo kar nekaj žensk.

Fotografije, predvsem pa video posnetek, gostovanja TPM-ja na 1. Istrskem karnevalu, si lahko ogledate tudi na spletni strani.

Do danes je foto album »Pust 2009« zabeležil 753 obiskov, kar povišuje povprečje na izjemnih 125 ogledov/dan.


3.3.2009
NADALJEVANJE FOTO ALBUMA PUST 2009 – 3 DEL
Danes, na dan kvadratnega korena 03.03.09, sledi nadaljevanje najiskanejših fotografij ta hip – pustno popotovanje Tminske Pustne Muzike. Tokrat del utrinkov iz Vira pri Domžalah in Pustnega Torka v Tolminu. Nadaljevanja seveda sledijo …

Do sedaj so fotografije zabeležile 527 obiskov, kar je skoraj 100 obiskov na dan.


27.2.2009
NADALJEVANJE FOTO ALBUMA PUST 2009
Danes sledi nadaljevanje galerije fotografij iz letošnjih Pustnih aktivnosti Tminske Pustne Muzike. Tokrat je objavljeno petkovo popotovanje »U kaleda« in sobotni nastop na 1. Istrskem karnevalu v Kopru. Zanimanje za fotografije je izjemno. Že v prvih nekaj urah so dosedaj objavljene zabeležile skoraj 60 obiskov. Nadaljevanje sledi (o, groza za radovedneže) šele v ponedeljek.


27.2.2009
ZAHVALA IZ KOPRA
Danes je prišla na naslov Tminske Pustne Muzike zahvala ga. Tamare Kozlovič iz Mestne Občine Koper, glavne organizatorke 1. Istrskega karnevala, za udeležbo TPM-ja. V dopisu navaja: »V imenu Zveze kulturnih društev Mestne občine Koper, Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS – izpostava Koper in Turistične organizacije Koper, se vam iskreno zahvaljujem za udeležbo na Istrski pustni povorki 2009, ki se je odvijala v Kopru, 21. februarja 2009.

Vsak dan na Mestno občino Koper prejemamo številnih pohvale, tako s strani občanov, kot drugih obiskovalcev Kopra, ki so si Istrsko pustno povorko prišli ogledati. Vse pohvale gredo predvsem vam pustnim skupinam,ki ste naredili Istrsko pustno povorko resnično bogato in nepozabno doživetje številni množici obiskovalcev. Kot organizatorji povorke si srčno želimo, da je sobotno popoldne tudi vam udeležencem povorke, ostalo v lepem spominu. Želimo si vašega sodelovanja tudi v naslednjih letih.

V naslednjih dneh vam bom posredovala tudi nekaj fotografij vaše pustne skupine s sobotne prireditve. ISKRENA HVALA ZA VAŠ TRUD IN SODELOVANJE!«

Tudi TPM želi pogumnim in vrlim koprskim organizatorjem še dolgo življenje Istrskega karnevala.


26.2.2009
FOTO GALERIJA
Zaradi izjemnega povpraševanja po fotografijah iz letošnjega »Grande tour 2009« Tminske Pustne Muzike, že danes objavljamo »Kako se je začelo…«. Fotografije letošnjih priprav in vaj, ter prvo gostovanje v Kanalu.

V naslednjih dneh bodo sledile po obrokih še fotografije ostalih Pustnih dni.

Do sedaj je 336 fotografij v 13 albumih imelo 22.734 ogledov. Lanski album »Pust 2008« je imel 3.057 ogledov.


26.2.2009
POKOP PUSTA
Včeraj se je s pokopom Pusta na Pepelnično sredo za Tminsko Pustno Muziko zaključilo praznovanje »Pusta u Tminu 2009«. Kljub temu, da je kar nekaj muzikantov Pustni torek končalo šele v sredo v jutranjih urah (v Hudajužni je 6 predstavnikov TPM-ja ponovno osvojilo prvo nagrado), se jih je na pogrebu zbralo rekordno veliko – 26, skupaj z obveznimi pogrebci. Pogrebnemu sprevodu se je pridružila še množica srboritežev, ki so zalego, ki je v letu 2008 prinesla recesijo, želeli čimprej zažgati. To se je tudi zgodilo na tradicionalnem prizorišču – Mostu čez Tolminko. Pust se je upepelil počasi, tako kot se bo recesija.

24 pogrebcev je v Hotelu Krn sedlo še k Zadnji večerji z »aprana župca«, tokrat oplemenitena z »ribcami«, za tiste s strogim postom »ce cete«.

Sledi zaslužen počitek do 8. marca, ko se Poslednja Tminska Legenda odpravlja na velik karneval v Sedegliano (I).


25.2.2009
PUST U TMINU 2009
Pustni torek v Tolminu je zaznamovala Pustna povorka, ki je privabila zavidljivo število mask in skupin. Tolminci, tako otroci kot odrasli, so si dali duška na ta radoživ in prešeren dan. Na čelu povorke je po starem in tradicionalnem običaju jadrala Tminska Pustna Muzika, ki je pred tem obiskala sponzorko, Dom upokojencev in Daretovo klet oz. garažo. Skorajda nepregledna množica obiskovalcev »Pusta u Tminu 2009« je z aplavzom pospremila prav vsako šemo in pustno skupino do Mestnega trga, kjer se je ob taktih TPM-ja in zabavljaštvu drugih pustnih navihancev pričelo pustno rajanje. Višek dogajanja je bila javna predstavitev Himne TPM-ja, ki pa se je žal ni mogla udeležiti ena od glavnih akterk – Marija Jarcova, ki je nepričakovano nekaj ur prej zbolela. Sta pa predstavitvi prisostvovala avtorja Leon Oblak in Matej Kavčič.

Nato je za TPM, pa tudi nekatere druge, sledilo »Ad kantona da kantona…«: Hotel Krn, Pension Rutar, Bar Baron, Pizzerija na placu, Bar Pod murvo, M bar, Oštarija N 1, Bife Tmin in končna postaja Bar Grad. Tam je sledilo rajanje do drugega dne. Pust u Tminu 2009 je bil dostojno obeležen. Skoraj tako kot nekoč. Recesija ne TPM-ja ne gostince ni zajela, saj se še nikoli ni tako veliko in dobro jedlo in pilo.

Več o dogajanju v naslednjih dneh v foto galeriji.

Danes ob 16.00 uri sledi pokop Pusta, ki že leži na parah pred blagovnico Mercator.


24.2.2009
PUSTNI TOREK
Za Tminsko Pustno Muziko prihaja dan D. Pust je v Tolminu v torek. Pustni torek se je pričel z lepim sončnim vremenom, takšno pa je tudi razpoloženje članov Poslednje Tminske Legende. Včerajšnji dan počitka je vlil muzikantom novih moči, še kako potrebnih za najtežjo Pustno pot – »Ad kantona da kantona da tazadne betule«. Letos bo sicer postaj rekordno malo, saj bo odpadla Gostilna pri Kranjcu, Karibi bar, Na gun … Še vedno pa jih bo več kot 10 in pot, ki se lahko primerja le s fizičnim delom v kamnolomu ali rudniku, bo še vedno presneto doooolga. Začela se bo v Baru Grad, nadaljevala z muziciranjem pri sponzorki, pred Domom upokojencev z obveznim slikanjem in posnetkom za lokalno TV Tmin ter postajo v Daretovi garaži. Nekaj po 16.00 uri se bo pričela povorka s Pregljevega trga do Mestnega trga, kjer bo sledilo Pustno rajanje s predstavitvijo nove Himne. Nato pa Ad kantona…

Za uvod v današnjo prireditev bo radio Alpski val predvajal okoli 12.00 ure intervju s predsednikom in tajnikom TPM-ja. O dogajanju pa sledi reportaža ta in naslednji torek na TV Tmin.


23.2.2009
PRENAPOREN PUSTNI VIKEND
Za Tminsko Pustno Muziko je izjemno naporen Pustni vikend. V petek je šla po tradiciji »U kaleda«. Najprej je obiskala Majnkča (sirarstvo Konec) v Volčah, ki se je ponovno izkazal kot velikodušni gostitelj z obilico klobas. Nato se je pot nadaljevala na Čiginj, k Pensionu Silva, kjer so bili muzikantje deležni sladkih dobrot, od koder so se podali k Miklavžu na Most na Soči. Muziciranje je dosegalo vedno višje tone, da bi končno eksplodiralo v Zatolminu pri Štefanu. Ko je noč že polno dobila svojo moč, so se člani TPM-ja podali na zaslužen počitek.

Pustna sobota je pomenila gostovanje na 1. Istrskem karnevalu v Kopru. 29 udeležencev je v prekrasnem vremenu nastopilo kot 13 skupina in požela vsesplošno odobravanje, žal pa ne pri Pustni komisiji, ki je nagrade »lokalno« podelila. Vrli muzikantje so se zatekli v Portorož k tminskemu rojaku v Ribjo restavracijo, kjer so iz mrtvila prebudili lokalno sceno. Muziciranje je privabilo številne Portorožane in okoličane, med njimi tudi Jana Plestenjaka in Roka Trkaja. Po obilni ribji gostiji so se muzikantje z nočno panoramsko vožnjo in ogledom Portoroža, Kopra in Trsta vrnili v Tolmin, a ne domov. Pustna sobota je bila preveč mamljiva, da ne bi nekateri zavili še sem in tja, skupinica najvztrajnejših pa še v Disco Bugati, kjer so v opravi Vikingov, po izboru vseh prisotnih, zasluženo osvojili prvo nagrado v vrednosti 500 €. Noč je še enkrat več TPM-ju dala posebno moč.

Predelani od številnih preizkušenj so se muzikantje v nedeljo podali še na Vir pri Domžalah. Številčnejši kot kdajkoli so v opravi Beduinov strumno odkorakali 2 km pot, ki so jo zalile več tisočglave množice obiskovalcev. Po okrepčilu, ki je bilo v stilu organizatorjev dobro in obilno, so se želeli muzikantje vrniti domov, v objem zasluženega počitka. A glej ga Slavca, Bajtovega Slavca. Njega ni in ga ni bilo. Po pregledu terena od Domžal do Kamnika, aktiviranju številnih policijskih patrol in organizatorjev Stričkovega Pusta, Slavca še vedno ni bilo. Utrujeni muzikantje, poslednji na prizorišču, so odrinili proti domu. Po nekaj kilometrih pa, glej čudež, Slavc peš proti domu. Ej, dolga bi bila ta, vsaj 120 km. Vse dobro, če se dobro konča. In to je bilo treba zaliti. Prenaporno.


20.2.2009
HIMNA NA SPLETU
Himna Tminske Pustne Muzike (M.Kavčič/L.Oblak/M.Kavčič) je danes zagledala luč svetovnega spleta. Hit letošnjega »Pusta u Tminu« je že našel pot na mobilnike, ki bodo po Tolminu veselo zvonili v času Pustnih norčij. Po več kot pol stoletni zgodovini Tminske Pustne Muzike in Pusta v Tolminu bo tminske pustarje razveseljevala tudi lastna skladba, na katero so Tolminci že sedaj lahko ponosni. Na spletu so objavljene kar tri verzije: integralna, razširjena in gola himna. Kakor vam drago… A to naj bi bil šele začetek! V načrtu je »nadgradnja«.

Odbor Tminske Pustne Muzike se iskreno zahvaljuje vsem, ki so sodelovali pri projektu.


19.2.2009
SESTANEK ODBORA TPM-ja
Odbor Tminske Pustne Muzike se bo danes ob 18.00 uri sestal v Baru Grad. Dnevni red sestanka je zelo obsežen saj je na sporedu kopica nerešenih vprašanj; odgovore nanje bo dalo današnje soočenje na najvišjem nivoju. Včeraj je bila namreč železniška postaja Most na Soči manj obremenjena z obiski kot Žabče 46, kjer domuje modni kreator in siceršnja »deklica za vse« in »oficir za vezo« Tona. Pustna vročica, takšna in drugačna, se stopnjuje. To nakazuje tudi izjemna obiskanost spletne strani TPM-ja in skoraj 500 obiskov v 10 dneh foto albuma »snemanja Himne«, ki že postaja hit letošnjega »Pusta u Tminu«. Ena izmed njenih izvedb bo v kratkem objavljena tudi na spletni strani TPM-ja.


18.2.2009
VABILO
Tminska Pustna Muzika vabi vse Pustne skupine in posameznike, da se na Pustni torek, 24.2.2009 ob 16.00 uri zberejo na Pregljevem trgu, od koder bo odšla Pustna povorka do Fontane. Tam se bo ob 16.30 uri začelo Pustno rajanje. Podrobnejši program Pustnega torka si lahko ogledate na spletni strani.

Vsi pa tudi vabljeni na pogreb Pusta, ki se bo pričel ob 16.00 uri na pepelnično sredo pred Blagovnico Mercator.


17.2.2009
PETE IN ZADNJE VAJE
Danes so na balinišču odmevale še zadnje vaje Tminske Pustne Muzike. Poleg tradicionalnih pesmi se je preizkusilo tudi glavno pesem letošnjega glasbenega repertoarja. Po vajah je sledila razdelitev dodatkov k letošnjim kostumom, nato pa so si muzikantje v Hotelu Krn ogledali prispevek o Tminski Pustni Muziki na KA TV Tmin. Pustna vročica prihaja…


15.2.2009
ZAČELO SE JE…

Danes je Tminska Pustna Muzika pričela z uradnimi nastopi v sklopu zgodbe »Pust 2009«. Na tradicionalnem prizorišču v Kanalu ob Soči je nastopilo 27 članov zasedbe letošnjega TPM-ja. Sončno vreme je bilo vesela dobrodošlica t.im. uradnim vajam, ki vedno spremljajo muzikante na prvem uradnem nastopu. Usta in korak se šele ogrevajo. Klobase in zelje z dodatkom vina, krofi in srečelov so dodobra razvneli muzikante, tako da je povratek domov hitro minil. Krajše muziciranje na avtobusni postaji in v Baru Grad, nato pa odhod v Hotel Krn, kjer se je uradno prevzel CD s Himno. Ni minil niti tren in že je Himna odzvanjala po hotelu ob navdušenem odobravanju ne-le muzikantov, ampak tudi posoških pevcev, ki jim je večerja še bolj teknila. Nekatere so čudoviti zvoki zazibali celo v spanec.


12.2.2009
ČETRTE VAJE TPM-ja
Včeraj so na tolminskem balinišču potekale četrte vaje Tminske Pustne Muzike. Udeležilo se jih je rekordnih 23 + 6 muzikantov in spremljevalcev; rekordno je bilo tudi število gledalcev in občudovalcev, ki so s ploskanjem pozdravljali vsako uspešno izvedeno pesem iz bogatega repertoarja TPM-ja. Dogajanje je spremljala tudi lokalna TV Tmin, ki bo prispevek objavila v torek, 17. februarja. Po vajah sta tajnik Dani in modni kreator Tona v intervjuju pojasnila dogajanje okoli letošnjega Pusta. Prešerno vzdušje po »Prešernovem« dnevu in polni luni se je nadaljevalo v Baru Grad, kjer so se v neformalnih razgovorih »formalizirale« stvari.


8.2.2009
LEGENDA ŠLA V LEGENDO

Danes, na kulturni praznik, so se uresničile dolgoletne sanje in želje članov Tminske Pustne Muzike, da bi dobili svojo himno.

Pozno poleti (5.9.2008) se je na pobudo začasnega kapelnika TPM-ja Aleša Lebana, bolj poznanega kot Lambada Labando, zbrala naveza OblakKavčičOblak. Beseda je dala besedo, vročina vročino, pivo pivo; in že po tednu dni so se zarisale besede izpod peresa najbolj poznanega in priznanega tminskega tovrstnega pesmopisca Leona OBLAKA, ki je prispeval tudi himni za MNK Herbie 53 (8.2.(!)1993) in NK Tolmin (17.6.2006). Glasbeno opremo s partituro je »da Bažiče« dodelal v všečno obliko Matej KAVČIČ.

Letošnjega januarja so pod organizacijskimi prijemi Danija OBLAKA potekale priprave na veličastni dogodek, ki se je zgodil na današnji dan. Na licu mesta se je zbralo: 14 članov TPM-ja, 2 pristni Tminki, 4 profi pevci, 6 profi muzikantov, dirigent, snemalec, gledalec, …črno in belo vino, pivo, radenska, sir, olive, … instrumenti, partiture, mikrofoni, snemalno-mešalna miza, … fotoaparat, svinčnik, papir, kozarci, nož, deska, … dobra volja, smeh, praznično vzdušje, …«ma ni da ni« za pravo vzdušje in po 3 urah in pol snemanja je nastala himna Tminske Pustne Muzike.

V naslednjih dneh bo sledila še finalizacija posnetega, uradno pa bo himna predstavljena (tako kot se spodobi) na Pustni torek (24.2.2009). Takrat naj bi se ponovno zbrali vsi sodelujoči pri projektu (tudi Leon, ki je bil zaradi službenih obveznosti zadržan) s katerim je Poslednja Tminska Legenda odšla med legende. Tako kot muzikantje v praznično nedeljsko popoldne… Utrinke s snemanja si lahko ogledate v foto galeriji!


4.2.2009
TRETJE VAJE TPM-ja

Danes so se na tolminskem balinišču odvijale tretje vaje Tminske Pustne Muzike. 22 udeležencev je odigralo celoten repertoar, z navdušenjem pa so se naučili še eno novo pesem, ki bo rdeča nit letošnjih Pustnih aktivnosti TPM-ja. Vzdušje na najvišjem možnem nivoju se je preneslo še v Bar Grad, kjer so muzikantje nazdravili temu in onemu, še zlasti pa predsedniku, ki se je predčasno vrnil iz toplic, ker je Pustna vročica na višku. Najlepši je pred-Pustni čas.


2.2.2009
OBŽALOVANJA VREDNO

Danes se je v zasneženih Žabčah sestal ožji Odbor Tminske Pustne Muzike. Potem ko je predsednik s svojo ženo odpotoval na krajšo rehabilitacijo v toplice, sta Dani in Tona precizirala nekatere odločitve glede instrumentov, kostumov, programa, založniške dejavnosti, financ, članstva, prevozov, hrane in pijače. Največjega obžalovanja vredno pa je bilo opravičilo vrlim organizatorjem Pusta na Livku in Cerknici za neudeležbo, saj vnaprej dogovorjena gostovanja TPM-ja onemogočajo udeležbo na njihovih karnevalih. Kloniranje zaenkrat še ni predvideno.


30.1.2009
MODNI KREATOR ŽE V ELEMENTU

Legenda med tolminskimi krojači – Tona Kravanja – uradni modni kreator Tminske Pustne Muzike, je s polnimi pljuči zajel delo na novih kostumih. Kaj pripravlja je seveda najstrožje varovana Pustna skrivnost. Največji delavec med delavci je, navdušen nad svojim delom, prostodušno izjavil – »Letos bomo spet lepi«. Kaj hočemo – dobra volja je najbolja.


29.1.2009
SESTANEK S PREDSTAVNIKOM STRIČKOVEGA PUSTA
Danes zjutraj sta se predsednik in tajnik Tminske Pustne Muzike sestala z g. Robertom Pajerjem, predstavnikom Pustne sekcije Vir pri Domžalah. V daljšem prijateljskem pogovoru je bil sklenjen dokončen dogovor o gostovanju TPM-ja na letošnjem 19. Karnevalu na Viru pri Domžalah in jubilejnem 20. Karnevalu, ki bo drugo leto. »Stričkov« Pust na Viru velja za svojevrstni fenomen – malo poznan v širšem slovenskem prostoru, a zelo obiskan z okoli 100 skupinami in skoraj 20.000 obiskovalci.


28.1.2009
2. VAJE TPM
Današnje 2. vaje Tminske Pustne Muzike so pomenile prvo letošnje muziciranje s »polnim gasom«. 23 članov je na novem prizorišču – tminskem balinišču – začelo z uglaševanjem »zarjavelih trobent« in proti koncu vaj že nakazalo nekaj glasbene mojstrovine iz bogatega repertoarja. Gledalcev, t.j. radovednežev, ni manjkalo, saj je ogled Poslednje Tminske Legende vsakoletna atrakcija. Dodatek k popolnemu vzdušju pa je dodala še presenetljivo akustična hala.

Po vajah se je razdelil letošnji Pustni program TPM-ja, dopolnile obleke novim članom in spregovorilo o prenatrpanem pustnem urniku. Za konec, ki je bil kot ponavadi daljši od uradnega dela, se je v Baru Grad »popravljalo« ustnice in grlo.


22.1.2009
ZBOR MUZIKANTOV USPEL

Včerajšnje prve vaje Tminske Pustne Muzike so po tradiciji minile brez vaj. Zbrali so se skoraj vsi člani TPM-ja, manjkali so le trije oboleli in službeno zadržani, priključila pa sta se dva nova. Poleg ekipiranja so se muzikantje odločili za letošnje Pustne aktivnosti, kostume, vaje in pridobivanje sponzorjev. Obenem so z minuto molka počastili spomin na Žižija in Vinka, kateremu pogrebni venček bodo odnesli jutri ob 14.00 uri, pol ure pred pogrebom.


21.1.2009
PRVE VAJE TPM-ja

Danes ob 18.00 uri bodo na novi lokaciji (zaradi prenove dvorane bivšega Doma JNA) in sicer v dvorani Krajevne skupnosti Tolmin, potekale prve vaje Tminske Pustne Muzike za Pust 2009. Prvič v letošnjem letu se bodo zbrali preostali člani Poslednje Tminske Legende. Poleg vaj bo pomembna tudi odločitev o letošnjih gostovanjih. Vabil se je nabralo rekordno veliko: Podbonesc (Pulfero, I), Livek, Kanal ob Soči, 1. Istrski karneval v Kopru, Pustovanje Portorož-Lucija, Vir pri Domžalah, Sedegliano (I). Če k temu prištejemo še tradicionalne aktivnosti – raznos maskot po Tolminu, Kaleda, Pust u Tminu in Pokop Pusta, potem se bo potrebno odločati med 11 aktivnostmi. Tako kot v zadnjih letih – prenaporno.


20.1.2009
LEGENDE ODHAJAJO – VINKO BALANTOU († 1940 – 2009)

Danes popoldne je v 69-letu starosti umrl dolgoletni član Tminske Pustne Muzike Vinko LEBAN, po domače Vinko Balantou. Vinko je bil dolga leta nepogrešljiva ikona v Pustni povorki, predvsem kot muzikant TPM-ja. V svoji zagnanosti je priljubljeni boben opremil z vozičkom, da je lažje obral vse kantone po Tolminu. Z nesebičnim sovraštvom do pokvarjenca Pusta je večkrat poskrbel za njegov poslovilni govor in prevoz do mostu čez Tminko. Vrste muzikantov se redčijo. Le nekaj dni za Žižijem je odšel še eden izmed »nezamenljivih« muzikantov Poslednje Tminske Legende, skupine, ki je, in zaenkrat še združuje Zadnje Pleme Radoživih Tmincev.


15.1.2009
1. SESTANEK ODBORA TPM

Danes je s pričetkom ob 18.00 uri v Baru Grad potekal 1. sestanek Odbora Tminske Pustne Muzike za Pust 2009. Zbrali so se novoizvoljeni člani: Ivan Obleščak, Dani Oblak, Toni Kravanja, Aleš Leban, Srečko Krajnik, Peter Gaberšček, manjkal je le Dare Košuta. Teme – članstvo, finance, program, obleke, vaje, instrumenti – so temeljito obdelali, tako da je realno pričakovati še eno zelo uspešno Pustno sezono Poslednje Tminske Legende.


13.1.2009
ZALOŽNIŠKA DEJAVNOST SE NADALJUJE

Tminska Pustna Muzika bo tudi v letošnjem letu poskrbela za založniško presenečenje. Poleg investiranja v kostume (teh je že več kot 10 kompletov), instrumente (več kot 40 kom), zastave (6 kom), se je TPM v preteklih letih odločil za izdelavo priponk in izdajo zgibanke. Tokratni projekt je finančno, kadrovsko, organizacijsko, časovno, intelektualno, tminsko, fizično, čustveno, glasbeno, glasovno, … zahtevnejši. Naveza OblakKavčičOblak je po odobritvi projekta s strani TPM-ja k sodelovanju povabila več desetin pristašev Pusta, da bi tudi končni izdelek izzvenel v duhu Poslednje Tminske Legende. Za razliko od tistih, ki celo življenje čakajo in prisegajo na »pustimo se presenetiti« in zato presenečenja nikoli ne dočakajo, pa OKO dela brez presenečenja.


6.1.2009
LEGENDE ODHAJAJO – ŽIŽI LUKOV († 1937 – 2009)

V petek, 2. januarja 2009, je v 72-letu starosti umrl dolgoletni član Tminske Pustne Muzike Albert KRALJ, bolj poznan kot Žiži Lukov. Žiži se je že zelo zgodaj navdušil nad največjim tminskim praznikom – Pustom in v več kot pol stoletni zgodovini svojega sodelovanja pustil neizbrisen pečat. Enkrat kot udeleženec Olimpijskih iger, drugič kot akrobat na dvovišinskem kolesu, picomort in zažigalec Pusta, zastavonoša in poštar Tminske Pustne Muzike. Brez njega ni bilo »Pusta u Tminu« in brez njega »Pust u Tminu« ne bo nikoli več takšen kot je bil. Danes se poslavljamo od njega na njegovem pogrebu. Odšel je v družbo Guidota Maganovga, Maksa Štajercovga, Andrejčka Pečnikovga, …


15.12.2008
NA OBČNEM ZBOR TPM-ja VESELO

V soboto, 13. decembra 2008, je v Hotelu Krn v Tolminu potekal tradicionalni Občni zbor Tminske Pustne Muzike, kot uvod v novo Pustno sezono. Zbralo se je 19 muzikantov in 2, ki sledita aktivnostim TPM-ja – Bezlin in Dojc. Da o grofici ne izgubljamo besed. Po uradnem delu, ki je trajal uro in pol, se je prešlo na večerjo na kateri je blestel Zvone z rekordno zaužite in predelane hrane. Ostali so ob obilnih porcijah zgolj vzdihovali v stilu »Vojna in Mir«. Muzikantje so v prijetnem okolju Grajske kleti razpravljali tudi o bodočih pustnih aktivnostih in se starosti primerno poslovili v zmernih urah tega in onega dne.


     >>Novice

1.Himna (integralna)
2.Himna (razsirjena)
3.Himna (gola)
4.Program 2009
5.Pust 2009 (foto)

--] TPM © Copyright 2003 graphics, design Lara-K . Webmaster [--